Navigation


RSS : Articles / Comments


Επιστολή Ελληνίδας κατοίκου Γερμανίας, ΝΟΜΙΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, προς την Κυβέρνηση.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 - 01:46 Κανένα σχόλιο

"Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλο θέμα και συζητήσεις καθώς και συλλογή υπογράφων για δημοψήφισμα ως προς το θέμα της παροχής ιθαγενείας στους μετανάστες.

Παρακαλώ να μου εξηγήσετε, γιατί η Ελλάδα είναι η μονή χωρά που παρέχει ιθαγένεια σε μετανάστες, πού βασιστήκατε και βγάλατε αυτήν την απόφαση.

Ζω και εργάζομαι στην Γερμάνια, είμαι Ελληνίδα δεύτερης γενιάς και κατά συνέπεια ο γιος μου ομογενής τρίτης γενιάς. Μέχρι σήμερα το γερμανικό κράτος, μας παρέχει την δυνατότητα να λάβουμε την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, αλλά επ' ουδενί λόγο την γερμανική ιθαγένεια. Και από ότι γνωρίζω κανένα κράτος της ευρωπαϊκής ένωσης δεν παρέχει ιθαγένεια σε μετανάστη, ακόμα και αν είναι πέμπτης η έκτης γενιάς.

Το δεύτερο και βασικό που με κάνει να απορώ, είναι το εξής γεγονός:

Όλοι οι εταίροι μας (Ευρωπαίοι – Αμερικανοί κλπ) έχουν στιγματίσει τους ανθρώπους μουσουλμανικής καταγωγής σε τρομοκράτες. Έχουν ληφθέν και λαμβάνονται αυστηρότατα μετρά, που πολλά από αυτά μειώνουν την ανθρωπινή αξιοπρέπεια, μας στερούν την ελευθερία κινήσεων και με λίγα λόγια μας έφτασαν στο σημείο να φοβόμαστε και την σκιά μας και το ελληνικό κράτος και εσείς μαζί κάνετε τα πάντα για να τους νομιμοποιήσετε και να τους κάνετε και ιθαγενείς παρακαλώ μιας χώρας που είναι η αφετηρία της δημοκρατίας και του πολιτισμού, μιας χώρας που κατοικείται από φιλειρηνικούς πολίτες.

Μας λέτε και γράφετε ότι θέλετε να προστατέψετε τις ορδές των μεταναστών, τα δικαιώματα τους κλπ. Τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη φροντίζετε να τα προστατέψετε;

Και αφού η οικονομία της Ελλάδος είναι τόσο δυνατή που να δέχεται οικονομικούς μετανάστες, γιατί δεν δημιουργείτε τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι έλληνες ομογενείς; Γιατί δεν παρέχετε σωστή κοινωνική και οικονομική ασφάλιση στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της Ελλάδας;

Παρακαλώ να λάβετε θέση, πάνω στο ερώτημα μου που σας έθεσα.

Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων

Με τιμή,

Δέσποινα Λαζαρίδου"

HELLAS-ORTHODOXY

No Comment